Brownie z cukinii

Brownie z cukinii Tak, tak dobrze widzicie – z cukinii! W trakcie poszukiwań inspiracji kulinarnych natknęłam się na takie cudeńko i pomyślałam – czemu nie? Co najlepsze wszystkie desery z serii fit w internecie to w większości brownie –  z buraka, cukinii, awokado… Ja jestem happy, bo już nie raz, nie dwa Wam wspominałam, że to ciacho to zdecydowanie moje ulubione! 

Już wracam na dobre po krótkiej przerwie spowodowanej sprawami studenckimi haha, na szczęście wszystko pięknie się skończyło, a ja mam jeszcze ponad 2 tygodnie wakacji. Dzisiaj taka motywacja mnie dopadła, że nawet filmik nakręciłam 😀 Skorzystajcie i z przepisu i z filmiku – zawsze Wam to ułatwi – choć brownie to chyba najprostsze ciasto świata. Dajcie koniecznie znać jak Wam smakowało – ja jestem w pozytywnym szoku, bo takie dobreeeee! 

SKŁADNIKI NA BROWNIE (24X20):

2 jajka

70 g cukru (np. kokosowego, stewii)

120 g musu jabłkowego

125 g mąki jaglanej Młyn Kopytowa

45 g gorzkiego kakao

300 g obranej, startej cukinii

1 szklanka gorzkiej czekolady

1 łyżeczka proszku do pieczenia

WYKONANIE:

1. Jajka, cukier i mus jabłkowy połącz razem i wymieszaj. Odstaw na 5 minut.

2. W osobnej misce wymieszaj mąkę jaglaną, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj mokre składniki z pkt. 1, pokruszoną czekoladę i cukinię. 

3. Całość dokładnie wymieszaj, delikatnie mieszając od dołu do góry.

4. Foremkę (o wymiarach 24X20) wyłóż papierem do pieczenia, i przelej masę. Brownie piecz w temp. 180 stopni przez 35 minut. 

Kuchenny kodeks

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.