Tarta na cieście francuskim z szynką, brzoskwinią i serem camembert

Tarta na cieście francuskim z szynką, brzoskwinią i serem camembert Obiecałam, że będzie więcej przepisów obiadowych lub takich typowo pod kolacje i czas z tym wszystkim ruszyć. Mam wrażenie, że im więcej mam czasu tym trudnie mi się zorganizować, zebrać, coś zaplanować. Czy Wy też tak macie? 

Ale już dość tych narzekań – czas przedstawić to cudo! Tarta na cieście francuskim z szynką, brzoskwinią i serem pleśniowym. Uwielbiam takie szybkie „pizze” – tak naprawdę możecie dać wszystko co macie w lodówce i zawsze wyjdzie fantastycznie. Zamiast zwykłej szynki, możecie dać parmeńską lub salami, ja dzisiaj w ten upał odpuściłam spacer do sklepu i postawiłam na klasykę, która jest na pewno w większości domów. Ogólnie nie przepadam za szynkami i raczej jem je bardzo sporadycznie, aczkolwiek w takim zestawieniu nie można się temu oprzeć!

SKŁADNIKI (5 sztuk):

1 opakowanie ciasta francuskiego

1-2 brzoskwinie

pół sera camembert

12-15 plasterków szynki

tymianek

WYKONANIE:

1. Ciasto francuskie podziel na 4 części i na każdej z nich, z zachowaniem 1-1,5 cm odstępu od brzegu, lekko odznacz prostokąt.

2. Na ciasto (w ten wyznaczony prostokąt) połóż plasterki szynki, pokrojone w „ósemki” brzoskwinie i paski sera camembert.

3. Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, połóż gotowe tarty i całość piecz w temp. 180 stopni przez 25 minut.

 

 

Kuchenny kodeks

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.