Smoothie bananowo-orzechowe

smoothie bananowo orzechowe

Smoothie bananowo-orzechowe Mam nadzieję, że filmik instruktażowy na youtubie już oglądnięty i że bardzo Wam się spodobał, a dzisiaj na blogu totalne ochłodzenie. Pogoda coraz cieplejsza, a do lata coraz bliżej, a w lecie wiadomo, że temperatury wysokie, dlatego nie ma nic lepszego niż zimne smoothie! 

Na blogu pojawiło się już kilka przepisów na smoothie czy koktajle – koniecznie zajrzyjcie do kategorii napoje i smoothie, a tam np. przepis na zielone smoothie. Ostatnio było też mango, a dzisiaj przyszedł czas na smoothie bananowo-orzechowe z dodatkiem kakao. To chyba moje ulubione – połączenie bananów i masła orzechowego to dla mnie ósmy cud świata. Wiem, że wiele osób nie przepada za takim masłem, dlatego możecie skorzystać np. z mleka migdałowego, czy z orzechów laskowych i będzie równie orzechowo 🙂 Takie koktajle uwielbiam z 3 powodów – są proste w wykonaniu, przepyszne, a dodatkowo uwielbiam je fotografować – w sumie pomyślałam teraz, że mogłabym niebawem zrobić takiego e-booka ze smoothie!

smoothie bananowo orzechowe

SKŁADNIKI (4 SŁOICZKI):

2 zmrożone banany

450 ml jogurtu naturalnego

4 łyżki masła orzechowego

3 łyżeczki gorzkiego kakao

WYKONANIE:

1. Banany pokrój w plastry, przełóż do woreczka lub pudełeczka i pozostaw w zamrażarce co czasu, aż będą zmrożone. 

2. Zmiksuj w blenderze zmrożone banany razem z jogurtem naturalny, masłem orzechowym i kakao.

3. Smoothie przelej do słoiczków, ozdób plasterkiem banana i kakao. 

smoothie bananowo orzechowe

 

 

Kuchenny kodeks

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.