Babeczki kinder bueno

babeczki kinder bueno

Babeczki kinder bueno Dzisiaj przepis jak nigdy w południe, zawsze raczej dodaje wieczorem, ale chyba czas to zmienić, bo tylko sobie i wielu innym osobom robie smaka na słodycze na noc… 😛 Ostatnio pisałam już że się poprawie i będzie więcej przepisów na babeczki i tak oto dzisiaj przepis na babeczki czekoladowe z kremem z kinderków + batonik kinder bueno. Taki misz masz, ale całość rzeczywiście w smaku przypomina kinder bueno, można jeszcze krem posypać startą czekoladą, albo tą posypką czekoladową w kształcie małych słupków (chyba wiecie o co chodzi :)) Co do kremu to miazga – pierwszy raz robiłam krem z kinderków, właściwie nie wiem czemu wcześniej o tym nie pomyślałam! Ostatnio zrezygnowałam w ogóle z kremów maślanych, bo jakoś mi nie wychodzą ekstra super, za to już krem na bazie bezy szwajcarskiej coraz lepiej! 🙂

Babeczki kinder bueno
Write a review
Print
SKŁADNIKI NA BABECZKI (ok.18-20 babeczek)
  1. - 300 g mąki pszennej Młyn Kopytowa
  2. - 40 g gorzkiego kakao
  3. - 150 g jogurtu greckiego
  4. - 2 jajka
  5. - 180 g masła
  6. - 100 g cukru
  7. - 150 ml mleka
  8. - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
SKŁADNIKI NA KREM Z KINDERKÓW
  1. - 4 białka
  2. - 100 g cukru
  3. - 250 g masła
  4. - 10 kinderków
WYKONANIE BABECZEK
  1. Mąkę pszenną połącz z gorzkim kakao, cukrem i proszkiem do pieczenia, a następnie całość wymieszaj.
  2. Masło roztop w granuszku i odstaw do ostygnięcia. Mleko połącz z jajkami i jogurtem greckim, a później dodaj ostygnięte masło.
  3. Połącz suche składniki z mokrymi i dokładniej wymieszaj. Gotową masę przełóż do 2/3 wysokości papilotek i piecz w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
WYKONANIE KREMU Z KINDERKÓW
  1. Kinderki roztop w kąpieli wodnej i pozostaw do lekkiego przestygnięcia.
  2. Białka z cukrem umieść nad parą i mieszaj do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij z pary i zacznij miksować na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej i lśniącej piany.
  3. Zmniejsz obroty na minimalne i dodawaj stopniowo masło pokrojone na małe kawałeczki. Następnie zwiększ obroty na maksymalne i miksuj do uzyskania puszystej piany.
  4. Dodaj roztopione kinderki łyżka po łyżce miksując na wolnych obrotach, a następnie zwiększ i dokładnie całość wymieszaj.
  5. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i ozdabiaj całkowicie ostygnięte babeczki.
Notes
  1. Co zrobić, aby babeczki nie stwardniały na następny dzień? Trzymaj je w zamkniętym opakowaniu lub pod kloszem 🙂
Kuchenny Kodeks http://kuchennykodeks.pl/
babeczki kinder bueno

Kuchenny kodeks

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.