Mandarynki w gorzkiej czekoladzie

mandarynki w gorzkiej czekoladzie

Mandarynki w gorzkiej czekoladzie Wszelkie cytrusy to moje must have w zimie! Często jest tak, że nie mam czasu robić wymyślnego i skomplikowanego deseru i ratuję się wtedy owocami i czekoladą – to połączenie niezawodne i zawsze smacznie wychodzi. Mandarynki w czekoladzie co prawda robiłam pierwszy raz – w smaku bardzo przypominają galaretki w czekoladzie. Przepis bardzo, bardzo szybki, a dodatkowo smaczny i przede wszystkim zdrowy :). Zapraszam po przepis, a ja zabieram się za szykowanie przepisów świątecznych!

Mandarynki w gorzkiej czekoladzie
Write a review
Print
SKŁADNIKI
  1. 50 g gorzkiej czekolady
  2. łyżeczka masła
  3. 3 mandarynki
WYKONANIE
  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżeczki masła.
  2. Mandarynki obierz i podziel na części, następnie każdą maczaj w czekoladzie (całość lub połówkę). Układaj na papier do pieczenia.
  3. Gotowe mandarynki wsadź do lodówki na min. 30 minut. Przechowuj w lodówce.
Kuchenny Kodeks http://kuchennykodeks.pl/
mandarynki-w-czekoladzie2

Kuchenny kodeks

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.