Babeczki czekoladowe z kremem matcha

 

DSC_05911-2

Babeczki czekoladowe z kremem matcha  Babeczki to mój ulubiony deser, ale na blogu pojawiły się tylko raz. Teraz nadrabiam zaległości i zapraszam na przepyszne i bardzo duże babeczki czekoladowe z kremem z herbaty matcha. Możecie je spokojnie przyrządzić w te święta ozdabiając dodatkowo, np. perełkami. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, a wszystkim smakują i robią duże wrażenie.

Babeczki czekoladowe z kremem matcha
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
25 min
Total Time
55 min
Prep Time
30 min
Cook Time
25 min
Total Time
55 min
CO POTRZEBUJESZ DO ZROBIENIA BABECZEK (6 dużych sztuk)?
  1. 240 g mąki pszennej
  2. 120 g masła
  3. 2 duże jajka
  4. pół szklanki jogurtu naturalnego
  5. 170 g cukru
  6. 3 łyżki kakao
  7. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
CO POTRZEBUJESZ DO ZROBIENIA KREMU?
  1. 200 g masła
  2. 340 g cukru pudru
  3. 2 łyżki śmietany kremówki
  4. 1 łyżka herbaty matcha w proszku
JAK WYKONAĆ BABECZKI?
  1. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej do miski, następnie dodaj cukier i całość wymieszaj łyżką.
  2. W innej misce połącz jajka, jogurt naturalny i roztopione masło (przestudzone).
  3. Suche składniki wymieszaj łyżką z mokrymi.
  4. Wypełnij foremki do 3/4 wysokości i piecz w temp. 180° przez 25 minut.
JAK WYKONAĆ KREM?
  1. Masło utrzyj na gładką masę z cukrem pudrem.
  2. Następnie dodaj śmietanę kremówkę i herbatę matcha w proszku. Całość dokładnie wymiksuj. Masę przełóż do worka cukierniczego i za pomocą tylki ozdabiaj tworząc dowolne kształty.
Kuchenny Kodeks http://kuchennykodeks.pl/

DSC_0583- 

 

Kuchenny kodeks

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.