Makaron szpinakowy z dynią i kozim serem

 

blog 11-2

Makaron szpinakowy z dynią i kozim serem Za oknem szaro, buro i zimo, dlatego wskazane jest chociaż na talerzu przywołać kolory. Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybkie i mało skomplikowane danie, w roli głównej z królową jesieni – dynią! 

Makaron szpinakowy z dynią i kozim serem
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
CO POTRZEBUJESZ?
  1. 450 g dyni w kostce
  2. 200 g makaronu szpinakowego
  3. 40 g cukru brązowego
  4. 85 g sera koziego
  5. sól, pieprz i inne przyprawy
JAK WYKONAĆ?
  1. Dynie rozłóż równomiernie na papierze do pieczenia, posyp cukrem i piecz 20-25 minut w temp. 190°.
  2. Następnie ugotuj makaron i połącz z karmelizowaną dynią i serem kozim.
  3. Możesz doprawić świeżymi lub suszonymi przyprawami.
Kuchenny Kodeks http://kuchennykodeks.pl/

blog-2 

 

Kuchenny kodeks

One Comment

  1. Wygląda bardzo smacznie, coś mi sie wydaje że jutro na obiad będzie jedzony właśnie ten makaron!
    Super przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.