Pizza z rukolą i fetą

11071665_791917154191055_6263751352431805068_o

Pizza z rukolą i fetą Robi się ją szybko, prosto i łatwo. Idealnie nadaje się na spotkanie ze znajomymi czy rodzinny obiad. Zachwyca smakiem i pięknie wygląda. Żadna pizza na telefon nie smakuje tak jak ta, którą zrobimy sami! 

 

Pizza z rukolą i fetą
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
12 min
Total Time
1 hr
Prep Time
40 min
Cook Time
12 min
Total Time
1 hr
CO POTRZEBUJESZ NA PIZZE?
  1. 200 g mąki pszennej Młyn Kopytowa
  2. 30 g świeżych drożdży
  3. łyżka oliwy z oliwek
  4. szczypta soli
  5. szczypta cukru
  6. mleko
JAKIE DODATKI?
  1. salami
  2. pieczarki
  3. ser żółty
  4. ser feta
  5. rukola
  6. przecier pomidorowy z 3 startymi ząbkami czosnku
  7. zioła prowansalskie
  8. bazylia
JAK WYKONAĆ PIZZE?
  1. Mąkę, świeże drożdże, oliwę z oliwek, szczyptę soli i cukru wymieszaj w misce.
  2. Do całości dodaj trochę mleka i wyrób ciasto (jeśli nie będzie gładkie i elastyczne dolej jeszcze mleka). Ciasto podziel na 3 części, przykryj i odstaw na 30 minut.
  3. Po tym czasie każdą część rozwałkuj na cienkie ciasto o średnicy ok. 26 cm.
  4. Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym, poukładaj salami, pieczarki, a całość posyp serem żółtym.
  5. Piecz 10-12 minut na najwyższej temperaturze (min. 250°).
  6. Po wyjęciu pizzy posyp ją rukolą i serem feta.
Kuchenny Kodeks http://kuchennykodeks.pl/

1275298_791917130857724_5245706557250711783_o

11061010_791917127524391_1171065510635451682_o

 

 

Kuchenny kodeks

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.